Ons team


 

Jennemieke Snijders, auteur Muziek & Meer Digitaal

 

Jennemieke Snijders, auteur

Jennemieke is de auteur van Muziek & Meer Digitaal. Daarnaast is ze creatief duizendpoot: ze werkt als conceptontwikkelaar, muzikant, projectdirigent en zangcoach. Alles wat met muziek en creativiteit te maken heeft, heeft haar interesse.

"Vraag een kind om een liedje te zingen en hij zingt een liedje. Vraag een volwassene om een liedje te zingen en hij zegt ‚Äėik kan niet zingen‚Äô. Ergens in onze ontwikkeling verliezen veel mensen het geloof in de eigen muzikale en creatieve mogelijkheden. We willen de beste zijn en anders durven we niet. We maken van muziek een wedstrijd. We zijn bang voor het oordeel van anderen. En zo zetten we de rem op de ontwikkeling van onze potenti√ęle talenten en die van anderen. Ik vind dat erg."

"Muziek & Meer Digitaal is gemaakt om die fixed mindset te doorbreken. Ik wil je er een doordachte, praktische, complete gereedschapskist geven, waarmee je jezelf gesterkt voelt om zelf fijne muzieklessen te geven. Het helpt je om creativiteitsonderwijs in te passen in je overvolle schema van moeten en presteren. En het geeft je vertrouwen. Zodat je je leerlingen kunt voordoen hoe plezierig het is om ruimte te geven √©n krijgen voor je eigen geluid, idee√ęn en gedachtes."

"Je laat je leerlingen zien: je mag ook vertrouwen op je eigen stem. Zo worden ze later ontwikkelingsgerichte volwassenen met positieve overtuigingen over hun eigen mogelijkheden en talenten. En hoeft niemand meer te denken dat ie iets niet kan: je kunt het altijd leren, als je maar dóet. Daar doe ik het voor."

 

Opleiding

Jennemieke studeerde in 2002 af als vakdocent AMV / Orthopedagogisch Muziek Beoefenaar aan het Conservatorium Maastricht. Daarna werkte ze een aantal jaren als muziekjuf op diverse basisscholen in de regio Haarlem. En als dirigent, arrangeur, zangeres en zangcoach.

In 2006 verscheen haar (toen nog papieren) methode Muziek & Meer bij Uitgeverij Lambo. Dit schrijfavontuur leidde naar de opleiding Communicatie, waarvan ze in 2008 afstudeerde als conceptontwikkelaar.

In 2014 deed ze de opleiding Brein Centraal Leren. Als geregistreerd BCL Professional ontwerpt ze effectieve leer- en verandertrajecten op basis van het BCL-model. Ze geeft graag een stevige feitelijke ‚Äėbrein‚Äôonderbouwing over de effectiviteit van haar methodieken.

 

Nu

Sinds 2008 runt Jennemieke haar eigen muziekcreatiebureau Tinksel, waarmee ze o.a. breinvriendelijke muziekmethodes ontwikkelt op het snijvlak van muziek, interactie, educatie en communicatie. 

En muziek?

Daarnaast doet Jennemieke nog steeds projecten als professioneel dirigent en zangcoach (met ook daar een methodiek om je stem goed te gebruiken: de Stemsportschool). Daarnaast schrijft ze liedjes als songwriter en zingt en speelt ze in de band Brother Moon.  


 

Ruud Wijnen, relatiebeheerder Muziek & Meer Digitaal

 

Ruud Wijnen, relatiebeheer

Ruud Wijnen is onze mensenman. Hij vormt de link tussen de gebruiker en de methode. Muzikaal detail: Ruud zong en speelde jarenlang in de band SpeedKing en heeft altijd muziek aanstaan (op de radio óf in zijn hoofd).

"Ik vraag gebruikers naar hun ervaringen, verzamel feedback en denk na over waar mogelijk verbeteringen gerealiseerd kunnen worden. Zo misten enkele leerkrachten een mannenstem in de liedjes, die ik vervolgens zelf heb ingezongen."

"Dat de drempel om de lesmethode te gebruiken laag is, vind ik één van de sterkste punten van Muziek & Meer Digitaal. Het doet er niet toe of je wel of geen verstand hebt van muziek: je bepaalt zelf of je tijdens de lessen het voortouw wilt nemen of dat je dit aan de methode over laat."

Heb je een vraag voor Ruud, mail hem dan via ruud@muziekenmeer-digitaal.nl.


 

Anne Meeuwis, manusje-van-alles Muziek & Meer Digitaal

 

Anne Meeuwis, assistent digitalisering

Anne zet teksten en beelden om naar de juiste digitale vorm. In haar vrije tijd speelt Anne basgitaar, onder andere bij een jongerenzanggroep.

"Ik zorg voor de digitalisering van Muziek & Meer. Bijzonder om hieraan mee te werken is dat ik al mijn creativiteit er in los kan laten. Van foto's maken tot werken met een green screen, van plaatjes cre√ęren tot het daadwerkelijk online zetten van het werk."

"Een van de leukste dingen om te doen, is om van een simpele schets van bijvoorbeeld een ridder, een echte ridder te maken. Ik kijk elke keer met trots naar het resultaat. Muziek & Meer is een ontzettend leerzame en vooral leuke methode, ik zou willen dat ik er zelf les uit had gehad."


 

Malou Derix, assistent digitalisering Muziek & Meer Digitaal

 

Malou Derix, assistent digitalisering

Malou heeft in de eerste digitaliseringfase van Muziek & Meer bergen werk verzet. In haar vrije tijd speelt Malou verdienstelijk saxofoon bij een harmonie.

"Ik heb geholpen om Muziek & Meer te digitaliseren. Een greep uit m’n werkzaamheden: illustraties digitaliseren en vullen met textuur, maken van filmpjes en online plaatsen van content. Het werk was heel leerzaam. Vooral van het maken van de filmpjes heb ik veel geleerd. Ik ben trots op het resultaat. Bijvoorbeeld op het filmpje over hoofse liefde. Of op het filmpje van Johannes over Gregoriaanse muziek."

"Ik vind het bijzonder dat ik mee heb kunnen helpen met het maken van een landelijke muziekmethode voor basisscholen."


 
 

 

 

De kleine lettertjes

Uitgever: Tinksel
KvK 17210575
BTW NL 1654.45.889.B01
Uitgeefpartner: Lambo

 

Stel je vraag

Tinksel / Jennemieke Snijders
Heistraat 15
5725 AV Asten

Bel Jennemieke op 0493 842 228 of mail via jennemieke@muziekenmeer-digitaal.nl

Vraag de gratis proefcode aan

U heeft een onjuiste code ingevoerd. Probeer het aub nogmaals.
Je voor- en achternaam: *
Je e-mailadres: *
Je basisschool/instelling: *
Plaatsnaam:
Bewijs dat je geen spam-robot bent