Deskundigheidsbevordering

Als groepsleerkracht heb je de sleutel voor talentontwikkeling in handen. Talentontwikkeling begint met vertrouwen in je eigen talenten. Hoe zekerder jij je voelt over de muziekles, hoe beter de talenten van je leerlingen zullen gedijen. Daarom kun je bij ons workshops en trainingen in deskundigheidsbevordering volgen. Je kunt kiezen uit 3 onderwerpen.


deskundigheidsbevordering: mindshift muziek

Mindshift muziekonderwijs

Om muziek voorgoed te verankeren in het basisonderwijs, is de juiste mindset essentieel. Met de Mindshift Muziek krijg je inzicht in je eigen mindset ten opzichte van je muzikale vaardigheden. Je leert over de werking van creativiteit en de sleutelrol van angst. Je wordt je bewust van de invloed die jij hebt op de mindset van je leerlingen. En je leert hoe je jouw mindset t.o.v. muziek en creativiteit positief kunt be√Įnvloeden.

In een aantal workshops koppelen we de mindset-theorie van Carol Dweck - over de kracht van geloven dat je jezelf kunt verbeteren - aan het geven van muziekonderwijs op de basisschool. We doen dit volgens het flipping the classroom principe. Je bekijkt vooraf ter voorbereiding een aantal Theory Talks: filmpjes waarin de mindset-theorie wordt uitgelegd. Tijdens de workshop ga je aan de slag met verwerkingsopdrachten om het praktisch nut van de workshop zo groot mogelijk te maken.

deskundigheidsbevordering: muzikale vaardigheden

Muziekdidactiek

Hoe studeer je een lied in? Hoe zorg je voor concentratie als je met de klas naar een luisterfragment luistert? Hoe ga je te werk bij het instuderen van een speelstuk?

In de training Muziekdidactiek ga je samen met je collega’s lekker praktisch aan de slag. Je verdiept je muzikale vaardigheden. Dat wat je al geleerd hebt op de PABO wordt opgefrist. En dankzij de feedback van je collega’s voel je je nog zekerder over het geven van muziekles.

 

deskundigheidsbevordering: goed stemgebruik

Goed stemgebruik

Gebruik je je stem eigenlijk op een goede manier? Zowel als je zingt en spreekt? Hoe zorg je ervoor dat je als leerkracht met vertrouwen een lied durft te zingen voor de klas?

Zingen voor de klas is misschien wel de grootste belemmering om muziekonderwijs te geven. Leer als beroepsspreker om meester over je eigen stem te worden. Deze training zit boordevol visualisatie- en afstemmingsoefeningen, gebaseerd op de methode De Stemsportschool.


Training volgen

Is je school ge√Įnteresseerd in deelname aan 1 van deze trainingen? Leg je trainingsvraag neer bij Jennemieke Snijders.

Stel je trainingsvraag >

 

 
 

 

 

De kleine lettertjes

Uitgever: Tinksel
KvK 17210575
BTW NL 1654.45.889.B01
Uitgeefpartner: Lambo

 

Stel je vraag

Tinksel / Jennemieke Snijders
Heistraat 15
5725 AV Asten

Bel Jennemieke op 0493 842 228 of mail via jennemieke@muziekenmeer-digitaal.nl

Vraag de gratis proefcode aan

U heeft een onjuiste code ingevoerd. Probeer het aub nogmaals.
Je voor- en achternaam: *
Je e-mailadres: *
Je basisschool/instelling: *
Plaatsnaam:
Bewijs dat je geen spam-robot bent